Lubię soboty i sobotnie śniadania. Najczęściej robię jakieś placki lub naleśniki. Wszystko zależy od tego co akurat mam w lodówce. Dzisiaj padło na placki bananowe.

Składniki:
3 bardzo dojrzałe banany,
2 łyżki masła orzechowego
1/2 łyżeczki sody
cynamon do smaku
2 szkl mąki owsianej białej
1 szkl mleka sojowego
2 łyżki syropu z agawy
sól do smaku
Wykonanie:
Banany obrałam ze skóry i ugniotłam na miazgę w dużej misce, banany im dojrzalsze tym lepsze. Dodałam resztę składników, wymieszałam i nakładałam łyżką na rozgrzaną patelnię. Tym razem smażyłam na oliwie, po kilka minut z każdej strony. Placki te są bardzo delikatne o trzeba je ostrożnie przewracać na drugą stronę.
Najlepsze są posypane cynamonem i polane syropem z agawy. Ledwo udało mię zachować 2 placki do zdjęcia, tak szybko zniknęły.
Smacznego.
Jakie są Wasze ulubione sobotnie śniadania?