Zawsze lubiłam naleśniki, kiedyś jadałam je z serkiem homogenizowanym. Teraz to nie możliwe 😉 zamiast niego używam serka z nerkowców, i uwielbiam go!!! Jest bardzo prosty w wykonaniu.

Składniki:
200 gr nerkowców,
0,5 – 1 szkl mleka migdałowego,
ekstrakt waniliowy,
cukier,
szczypta soli,
łyżka wegańskiej śmietany (opcjonalnie)
Wykonanie:
dzień wcześniej wsypuję nerkowce do miski i zalewam je na noc wodą, moczę je tak ok 12 godz. Po tym czasie wodę odlewam, dodaję 0,5 szklanki mleka migdałowego i blenduję. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaję jeszcze trochę mleka migdałowego i dalej blenduję. Następnie dodaję resztę składników, blenduję i sprawdzam smak. Doprawiam i gotowe.

Najbardziej go lubię z naleśnikami 😍
Pycha! Dzisiaj zrobiłam ten krem do naleśników i jeszcze nigdy nie jadłam lepszego. Na szczęście mój blender marki Braun dał radę zmiksować orzechy. Bedę teraz często korzystać z tego przepisu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Cieszę się, że smakowało
PolubieniePolubienie