Serek z nerkowców – na słodko

Zawsze lubiłam naleśniki, kiedyś jadałam je z serkiem homogenizowanym. Teraz to nie możliwe 😉 zamiast niego używam serka z nerkowców, i uwielbiam go!!! Jest bardzo prosty w wykonaniu.

Składniki:

200 gr nerkowców,

0,5 – 1 szkl mleka migdałowego,

ekstrakt waniliowy,

cukier,

szczypta soli,

łyżka wegańskiej śmietany (opcjonalnie)

Wykonanie:

dzień wcześniej wsypuję nerkowce do miski i zalewam je na noc wodą, moczę je tak ok 12 godz. Po tym czasie wodę odlewam, dodaję 0,5 szklanki mleka migdałowego i blenduję. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodaję jeszcze trochę mleka migdałowego i dalej blenduję. Następnie dodaję resztę składników, blenduję i sprawdzam smak. Doprawiam i gotowe.

Najbardziej go lubię z naleśnikami 😍

2 Comments

  1. Sonia says:

    Pycha! Dzisiaj zrobiłam ten krem do naleśników i jeszcze nigdy nie jadłam lepszego. Na szczęście mój blender marki Braun dał radę zmiksować orzechy. Bedę teraz często korzystać z tego przepisu 🙂

    Polubione przez 1 osoba

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

<span>%d</span> blogerów lubi to: