Wiem, był tu całkiem niedawno przepis na placki bananowe. Cóż na to poradzę, jak dzisiaj rano wstałam to jeden bardzo dojrzały banan aż się prosił o użycie. Powstały placki na śniadanie. Z dodatkiem jogurtu jagodowego, kiwi, figi i syropu z agawy, były idealne.

Składniki:
1 dojrzały banan,
1,5 szkl mąki gryczanej jasnej,
1 szkl mleka owsianego,
0,3 łyżeczki sody,
kilka kropli ekstraktu z wanilii,
2-3 łyżki syropu z agawy,
szczypta soli
Wykonanie:
Nikomu nie powinno przysporzyć problemu. Wszystko wrzuciłam do blendera i zmiksowałam na gładką masę. Następnie łyżką nakładałam ciasto na rozgrzaną patelnię. Smażyłam do zezłocenia z jednej i drugiej strony.
Podałam z jogurtem sojowym i owocami.
Smacznego!