Dzisiaj szybki obiad. Resztki z wczoraj i pieczone cukinia i bakłażan. Szybko, prosto i smacznie.

Składniki:
1 średnia cukinia,
1/2 bakłażana,
3 łyżki płatków owsianych,
2 czubate łyżki mąki z ciecierzycy,
ząbek czosnku,
kilka łyżek mleka sojowego,
sól i pieprz do smaku,
oliwa.
Wykonanie:
Płatki zblendowałam na sypko, warzywa pokroiłam w słupki wielkości frytek. Płatki wsypałam do miski dodałam resztę składników (bez warzyw) wymieszałam. Warzywa słupek po słupku moczyłam w cieście i układałam na blasze wysmarowanej oliwą. Zostawiałam niewielkie odstępy pomiędzy kawałkami.
Piekłam przez 15 min w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C. Kilka razy obracałam w trakcie pieczenia.
Smacznego!!!