Jest jak jest, trzeba się dostosować. Dzisiaj na umilenie upływającego czasu mam dla Was przepis na muffinki z bananami i masłem orzechowym. Przepis w miarę prosty i szybki i bardzo pachnący!!! Nie miałam innych foremek do pieczenia, więc są motylki, kwiatki i babeczki.

Składniki suche:
2,5 szkl płatków owsianych,
1/4 szkl cukieru trzcinowego,
szczypta soli,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/3 łyżeczki sody,
składniki mokre:
3 banany,
3 łyżki masła orzechowego,
garść orzechów nerkowca,
ok 50 ml syropu z agawy,
1/2 szkl mleka sojowego
Płatki owsiane blendujemy. Wszystkie składniki suche wsypujemy do miski i mieszamy, składniki mokre wrzucamy do miksera i blendujemy. Mieszamy razem składniki suche i morke. Ciasto przekładamy do foremek wysmarowanych tłuszczem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. i pieczemy ok 20 -25 min. Muffinki wyciągamy z foremek i postpujemy cukrem pudrem lub kakao.
Zajadamy ze smakiem.