Jedliście kiedyś kotlety z kiszonej kapusty? Jeśli nie to czas to zmienić. Są niesamowicie proste. Zastanawiałam się nawet czy tak prosty przepis umieszczać na blogu. Ale przecież w prostocie siła. Tak więc do dzieła!

Składniki:
750 g kiszonej kapusty
1 średnia cebula
ok 1/2 szkl mąki
przyprawy: pieprz, kurkuma, kumin, wędzona papryka, ostra papryka
Przygotowanie:
Kapustę drobno pokroić, cebulę pokroić i podsmażyć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (kapustę, mąkę, cebulę), dodać przyprawy do smaku, nie przesadzić z kurkumą. Można dodać trochę sosu sojowego, czosnku, lub innych przypraw, które według Was będą smakowały.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety, które smażymy, po kilka minut z każdej strony, na rozgrzanej patelni. Gotowe!

Najbardziej lubię je z ziemniakami purre i jakąś surówką.