kotlety z kapusty kiszonej

Jedliście kiedyś kotlety z kiszonej kapusty? Jeśli nie to czas to zmienić. Są niesamowicie proste. Zastanawiałam się nawet czy tak prosty przepis umieszczać na blogu. Ale przecież w prostocie siła. Tak więc do dzieła!

Składniki:

750 g kiszonej kapusty

1 średnia cebula

ok 1/2 szkl mąki

przyprawy: pieprz, kurkuma, kumin, wędzona papryka, ostra papryka

Przygotowanie:

Kapustę drobno pokroić, cebulę pokroić i podsmażyć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (kapustę, mąkę, cebulę), dodać przyprawy do smaku, nie przesadzić z kurkumą. Można dodać trochę sosu sojowego, czosnku, lub innych przypraw, które według Was będą smakowały.

Wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety, które smażymy, po kilka minut z każdej strony, na rozgrzanej patelni. Gotowe!

Najbardziej lubię je z ziemniakami purre i jakąś surówką.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: