Kotlety ziemniaczane

Dzisiaj zrobiłam kotlety ziemniaczane faszerowane wegsńskim serem, do tego sos grzybowy, kasza jęczmienna i surówka z marchwi i jabłka. Pycha!!! dla mnie to takie super jesienne połączenie smaków.

Kotłety są bardzo łatwe do wykonania. Obrałam i ugotowałam ok 3 kg ziemniaków, Przestudziłam i starłam na tarce, jak masz to możesz przepuścić je przez praskę. Dodałam szkłankę mąki ziemniaczane, sól, pieprz, ostrą paprykę, kumin, kurkumę i garamm masalę. Pyrzypraw do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj rękami.

Wegański ser starłam na drobnej tarce, użyłam ze trzy różne sery, ale podstawawym była mozzarella. W dłoni formowałam placek z ziemniaków, na niego nakładałam starty ser i formowałam kotlety, które smażyłam z oby stron po kilka minut na gorącym oleju. Ja do faszerowania użyłam sera, ale możesz użyć grzybów czy kiszonej kapusty. będzie równie smacznie.

Długo nic nie pisałam, jakoś nie mogę się do tego pisanie przekonać. W głowie same pytania bez odpowiedzi, ktoś to przeczyta? Po co? i tego typu. Jednak jak widzicie pisanie zwyciężyło. Pisać czy nie pisać? Oto jest pytanie.

2 Comments

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: